Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Handel | Detailhandel / Hoe gaat een elektricien te werk tijdens het vervangen van een meterkast?

Hoe gaat een elektricien te werk tijdens het vervangen van een meterkast?

Sharing is caring

Tijdens het vervangen van een meterkast zal je merken dat een elektricien zich houdt aan duidelijke regels en stappenplannen en handleidingen. Hij zal met veel dingen rekening moeten houden om te zorgen dat een meterkast op de juiste manier wordt geïnstalleerd. Over de stappenplannen en handleidingen wordt hieronder meer vertelt.

Stappenplannen

Bij het vervangen van een meterkast werkt een elektricien met een stappenplan. In dit stappenplan staat alles over de werkzaamheden die hij gaat verrichten. Hoewel een meterkast vervangen altijd hetzelfde is, blijft het toch ook altijd een beetje anders. Elke woning heeft namelijk zijn eigen meterkast en die zijn allemaal anders aangelegd, er kunnen dus bij verschillende klussen verschillende aandachtspunten zijn. Een duidelijk stappenplan kan helpen om alles in beeld te brengen en een duidelijk structuur te geven van hoe de werkzaamheden moeten verlopen.

Materialen en gereedschap

Tijdens het vervangen van een meterkast zal een goede elektricien altijd alle materialen al op zak hebben. Door het stappenplan weet hij wat hij nodig heeft en waar hij genoeg materialen van moet hebben. Materialen kunnen bestaan uit een nieuwe meterkast of groepenkast, groepen, aardlekschakelaars, elektraleidingen en nog veel meer. Ook gereedschap kan niet ontbreken zoals een boormachine en schroevendraaiers. Voor een elektricien is het erg belangrijk om over genoeg materialen te beschikken tijdens werkzaamheden. Als je namelijk niet genoeg materialen op zak hebt en je komt te kort, dan zou je nieuwe materialen moeten halen natuurlijk. Elektra open en bloot laten liggen kan erg gevaarlijk zijn en dit moet je niet zomaar doen.

Regels

Wat erg belangrijk is tijdens werkzaamheden aan elektra is dat je de stroom volledig uit zet, dit is een erg belangrijke regel. Bij het uitschakelen van stroom heb je de kans om alleen een groep uit te schakelen of al het elektra. Als je kiest voor de eerste optie betekent het dat er in één deel van de woning de stroom is uitgeschakeld maar in de rest van de woning loopt wel nog stroom, als de elektricien hier aan gaat werken komt hij onder stroom te staan. Daarom kiezen elektriciens ervoor om de stroom volledig uit te zetten, zeker als ze een meterkast moeten vervangen.

 

Een meterkast vervangen is een hele lastige klus en elektriciens raden ook aan om dit over te laten aan echte professionals, er is namelijk een heleboel kennis en ervaring voor nodig om op de juiste manier een meterkast te vervangen.